(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-P4GKQBT'); var _ss = _ss || []; _ss.push(['_setDomain', 'https://koi-3QNTR92XO0.marketingautomation.services/net']); _ss.push(['_setAccount', 'KOI-4KEERORWRM']); _ss.push(['_trackPageView']); window._pa = window._pa || {}; // _pa.orderId = "myOrderId"; // OPTIONAL: attach unique conversion identifier to conversions // _pa.revenue = "19.99"; // OPTIONAL: attach dynamic purchase values to conversions // _pa.productId = "myProductId"; // OPTIONAL: Include product ID for use with dynamic ads (function() { var ss = document.createElement('script'); ss.type = 'text/javascript'; ss.async = true; ss.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'koi-3QNTR92XO0.marketingautomation.services/client/ss.js?ver=2.4.0'; var scr = document.getElementsByTagName('script')[0]; scr.parentNode.insertBefore(ss, scr); })();
function toggleMute() { var video=document.getElementById("video"); var mutebutton = document.getElementById("mute"); video.muted = !video.muted; if(mutebutton.classList.contains("fa-volume-slash")){ mutebutton.classList.replace("fa-volume-slash", "fa-volume"); } else{ mutebutton.classList.replace("fa-volume", "fa-volume-slash"); } }

De federale woonbonus verdwijnt vanaf 2024

 

De federale woonbonus verdwijnt vanaf 2024. Dit is dus hét ideale moment om nog te investeren in een opbrengsteigendom!

Wanneer u vòòr eind 2023 een tweede verblijf of opbrengst eigendom koopt en hiervoor een hypothecaire lening aangaat, geniet u dankzij de ‘federale woonbonus voor de niet-eigen woning’ van een aantrekkelijk belastingvoordeel.

 

Wat is de woonbonus?

Wanneer u een woning aanschaft voor eigen bewoning, komt u sinds begin 2020 niet langer in aanmerking voor de woonbonus in Vlaanderen. Als u daarentegen investeert in een tweede verblijf of opbrengsteigendom, geldt tot eind 2023 nog steeds de zogenaamde 'federale woonbonus' voor uw nieuwe woonkrediet. Het valt immers onder het systeem van langetermijnsparen. Dat levert per jaar een belastingvermindering op in uw personenbelasting.

 

Hoeveel voordeel?

Voor het jaar 2023 geldt een maximumaftrek van 2.350 euro op uw belastingaangifte. Op dat bedrag geniet u een voordeel van 30% zolang de lening loopt. Hiermee kunt u jaarlijks een belastingvermindering van maximaal 705 euro ontvangen. Na 15 jaar komt dit neer op 10.575 euro per persoon. Er is een plafond van 78.440 euro op het leenbedrag dat u kunt inbrengen. Bedenk dat dit voordeel ook nog eens leidt tot lagere gemeentebelasting. Betaald u bijvoorbeeld 7%? Dan is uw totale vermindering dankzij de woonbonus €754,35 (i.p.v. €705,-)

 

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de woonbonus, moeten enkele voorwaarden worden vervuld. Allereerst dient het te gaan over een hypothecaire lening (kapitaalaflossing), die men gebruikt voor de aankoop en/of renovatie van een woning. Deze lening moet een minimale looptijd hebben van 10 jaar. Bovendien moet het gefinancierde goed uitsluitend als woonruimte dienen en mag het geen commerciële bestemming hebben, zoals een handelspand of magazijn. Belangrijk is ook dat u als belastingplichtige de volle eigenaar van de woning bent. Tot slot is de woonbonus enkel van toepassing op niet-eigen woningen.

 

Duurzame investering met onmiddellijk rendement

Kies vandaag nog een voor een inflatiebestendige en stabiele investering. O3SHIFT Lier biedt 71 instapklare nieuwbouwappartementen. Al vanaf €199.000,-* beschikt u over een reeds geschilderd appartement dat klaar is om onmiddellijk te verhuren.

 

De bouwsector draagt in grote mate bij aan de klimaatverandering, en dat willen we met O3 SHIFT veranderen. O3 SHIFT engageert zich om CO2- en energievriendelijke leef- en werkomgevingen te creëren, ten gunste van mens en planeet. Hiervoor maken we de 'shift' van traditionele, vastgeroeste methodes naar toekomst- en oplossingsgericht ontwikkelen en innoveren. Met onze kennis bouwen we aan een nieuwe generatie woningen en dragen we bij aan een klimaatvriendelijke samenleving. O3 SHIFT, we grow circular spaces.

Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod

O3 SHIFT Lier is gebouwd met oog voor detail, het milieu (circulair, duurzaam en CO2 neutraliteit) en uw portemonnee. Alle appartementen zijn opgebouwd in CLT (kruislings verlijmde houten massieve panelen). Het CO2-negatieve bouwmateriaal is bijzonder sterk, isoleert en is zo gebouwd dat het een hoog akoestisch comfort genereert. Zo zorgt het hout in elk seizoen voor een aangenaam binnenklimaat. Het biophilic design speelt in op de biologische band tussen mens en natuur met positief effect op welzijn en gezondheid. Studies wijzen uit dat de productiviteit toeneemt met 8 % en het gevoel van welzijn met 13 %.


O3 Shift Lier