(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-P4GKQBT'); var _ss = _ss || []; _ss.push(['_setDomain', 'https://koi-3QNTR92XO0.marketingautomation.services/net']); _ss.push(['_setAccount', 'KOI-4KEERORWRM']); _ss.push(['_trackPageView']); window._pa = window._pa || {}; // _pa.orderId = "myOrderId"; // OPTIONAL: attach unique conversion identifier to conversions // _pa.revenue = "19.99"; // OPTIONAL: attach dynamic purchase values to conversions // _pa.productId = "myProductId"; // OPTIONAL: Include product ID for use with dynamic ads (function() { var ss = document.createElement('script'); ss.type = 'text/javascript'; ss.async = true; ss.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'koi-3QNTR92XO0.marketingautomation.services/client/ss.js?ver=2.4.0'; var scr = document.getElementsByTagName('script')[0]; scr.parentNode.insertBefore(ss, scr); })();
function toggleMute() { var video=document.getElementById("video"); var mutebutton = document.getElementById("mute"); video.muted = !video.muted; if(mutebutton.classList.contains("fa-volume-slash")){ mutebutton.classList.replace("fa-volume-slash", "fa-volume"); } else{ mutebutton.classList.replace("fa-volume", "fa-volume-slash"); } }

Wereldmilieudag: Een Duurzame Toekomst

Elk jaar op 5 juni vieren we Wereldmilieudag, een dag die door de Verenigde Naties in 1974 in het leven is geroepen om bewustzijn te creëren over milieukwesties en acties te stimuleren die bijdragen aan de bescherming van onze planeet. Dit jaar willen we niet alleen stilstaan bij de betekenis van deze dag, maar ook laten zien hoe bedrijven zoals O3 SHIFT de essentie van duurzaamheid omarmen en een leidende rol spelen in de circulaire economie.

 

De Oorsprong en Betekenis van Wereldmilieudag

Wereldmilieudag werd opgericht na de VN-milieutop in Stockholm in 1972 en heeft sindsdien elk jaar een specifiek thema dat aansluit bij de meest urgente milieuproblemen. Het doel is om mensen wereldwijd te inspireren tot actie voor een schonere en gezondere planeet. Of het nu gaat om het verminderen van plasticvervuiling, het beschermen van biodiversiteit of het aanpakken van klimaatverandering, Wereldmilieudag herinnert ons eraan dat iedereen een rol kan spelen.

Voorlopers in Duurzaam Bouwen

O3 SHIFT is een Belgisch collectief dat bestaat uit vier innovatieve bedrijven die samenwerken om CO2-neutrale en circulaire bouwprojecten te realiseren. Hun missie sluit perfect aan bij de doelen van Wereldmilieudag. Hier zijn enkele manieren waarop O3 SHIFT bijdraagt aan een duurzame toekomst:

Circulaire Bouwmaterialen

In plaats van traditionele, vervuilende bouwmaterialen zoals staal en beton, maakt O3 SHIFT gebruik van Cross Laminated Timber (CLT). Dit materiaal wordt gewonnen uit duurzaam beheerde bossen en heeft de unieke eigenschap CO2 te capteren en vast te houden, waardoor het een CO2-negatief bouwmateriaal is​.

Innovatieve Technologieën

O3 SHIFT past geavanceerde technologieën toe zoals Building Information Modelling (BIM) om een digitale tweeling van gebouwen te creëren. Dit verhoogt de efficiëntie en vermindert de foutenlast tijdens de bouw, wat leidt tot minder verspilling en lagere kosten. Bovendien maken ze gebruik van het Sustainable Energy Distribution System (SEDS), een collectief verwarmings- en koelsysteem dat energie-efficiëntie combineert met verhoogd comfort op een CO2-neutrale manier​.

Langetermijnvisie

Bij O3 SHIFT ligt de nadruk niet alleen op het bouwen van duurzame woningen, maar ook op het beheren van deze projecten gedurende hun hele levenscyclus. Dit betekent dat ze continu streven naar optimalisatie van energieverbruik en kosten door gebruik te maken van geïntegreerde digitale systemen en big data-analyse​.

Hoe Jij Een Verschil Kunt Maken

Wereldmilieudag biedt ons allemaal de kans om bewuste keuzes te maken die bijdragen aan een duurzamere wereld. Hier zijn enkele praktische manieren waarop jij kunt bijdragen:

  1. Kies voor Duurzaam Wonen: Overweeg om te wonen in een circulair gebouwd huis zoals die van O3 SHIFT. Deze huizen zijn ontworpen om milieuvriendelijk en energie-efficiënt te zijn.
  2. Ondersteun Innovatie: Steun bedrijven en projecten die zich inzetten voor duurzame innovatie en technologieën.
  3. Doe Mee aan Lokale Initiatieven: Neem deel aan lokale milieu-initiatieven en schoonmaakacties om je directe omgeving te verbeteren.

De Toekomst Samen Vormgeven

Wereldmilieudag en initiatieven zoals die van O3 SHIFT herinneren ons eraan dat de zorg voor onze planeet een gezamenlijke inspanning is. Door te kiezen voor duurzame oplossingen en actief bij te dragen aan milieubescherming, kunnen we samen bouwen aan een toekomst waarin mens en natuur in harmonie leven.

Samen kunnen we een verschil maken en zorgen voor een gezonde, veerkrachtige en duurzame toekomst voor iedereen.

Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod

O3 SHIFT Lier is gebouwd met oog voor detail, het milieu (circulair, duurzaam en CO2 neutraliteit) en uw portemonnee. Alle appartementen zijn opgebouwd in CLT (kruislings verlijmde houten massieve panelen). Het CO2-negatieve bouwmateriaal is bijzonder sterk, isoleert en is zo gebouwd dat het een hoog akoestisch comfort genereert. Zo zorgt het hout in elk seizoen voor een aangenaam binnenklimaat. Het biophilic design speelt in op de biologische band tussen mens en natuur met positief effect op welzijn en gezondheid. Studies wijzen uit dat de productiviteit toeneemt met 8% en het gevoel van welzijn met 13%.


O3 Shift Lier